افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ثبت ۵۹ زلزله در بنادر چارَک و کیش| گسل پیش‌ژرفای زاگرس مسبب زلزله‌های هرمزگان

  • کد خبر: ۱۱۲۹۳۴
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
ثبت ۵۹ زلزله در بنادر چارَک و کیش| گسل پیش‌ژرفای زاگرس مسبب زلزله‌های هرمزگان
مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به وقوع ۵۹ زلزله در کیش و چارُک بر مقاوم‌سازی مساکن شهری و روستایی هرمزگان تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی بیت اللهی، مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: رخداد ۱۵ زمین لرزه با بزرگای ۴ و بالاتر در مدت ۱ هفته در گستره سرزمینی ایران، که بزرگی بزرگترین آن ۵.۲ در ناحیه بندرچارک در شمال شرقی جزیره کیش بود، بیانگر بی‌هنجاری در دینامیسم لرزه‌ای پوسته ایران زمین است.

وی با بیان این‌که آمار‌ها نشان می‌دهد ۵۹ زلزله در محدوده بندر چارک و شمال‌شرق کیش رخ داده است، افزود: بزرگترین زلزله در بندر چارک ۲۵ خرداد ساعت ۱۰:۳۶ با بزرگی ۵.۲ حادث شد و پیش از آن ۹ پیش‌لرزه با بزرگی ۳.۲ تا ۴.۴ پیش از رخداد اصلی در محدوده رومرکزی رخ داده است.

وی ادامه داد: با وقوع زلزله ۵.۲ که زلزله اصلی این خوشه لرزه‌ای بنظر می‌رسد، ادامه رهائی تنش با روند رخداد زلزله‌های متعدد حدود ۵۲ پسلرزه با بزرگی‌های تا ۴.۹ جریان پیدا کرده و در حال حاضر از توالی رخداد‌ها کاسته شده است.  

وی گفت: در محدوده زلزله‌های رخداده شاخه‌های گسل پیش‌ژرفای زاگرس و جبهه کوهستان به‌موازات شمالی آن گسترده است. با توجه به مجاورت گسل پیش ژرفای زاگرس به رومرکز زلزله‌های بندر چارک، احتمالا این گسل موجب رخداد زلزله‌های محدوده بندر چارک است.

بیت‌اللهی در خصوص تاریخچه لرزه‌خیزی منطقه اعلام کرد: زمین‌لرزه‌های تاریخی بزرگی در مجاورت رومرکز زلزله‌های بندرچارک جانمائی نشده است. نزدیکترین زلزله تاریخی با بزرگی ۶.۸ در شرق آن و در محدوده بندرلنگه (سال ۱۷۰۳ میلادی) و زلزله ۵.۶ کیش در سال ۱۹۳۱ رخ داده است.

وی توضیح داد: از زمان استقرار شبکه لرزه نگاری با پوشش نسبتا مناسب کشوری از سال ۱۳۸۵ تا زمان حاضر تعداد ۱۳۰۳ زلزله با بزرگی ۲.۵ و بالاتر در گستره اطراف رومرکز از سال ۲۰۰۶ میلادی تا زمان وقوع زلزله ۵.۲ بندر چارک (مدت ۱۶ ساله) ثبت شده است. از این تعداد ۱۹ زمین‌لرزه با بزرگی ۵ و بالاتر و ۱۴۳ زلزله با بزرگی ۴ تا ۵ و بقیه زمین‌لرزه‌ها کوچکتر از بزرگی ۴ در اطراف رومرکز گسترده شده‌اند.  

مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد: تعداد کل جمعیت ساکن (شهری و روستائی) در محدوده شدت محسوس زلزله ۵.۲ بندرچارک ۱۸۶ هزار و ۸۰۷ نفر (طبق آمار سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران) است.

به گفته وی در فاصله ۱۰۰ کیلومتری اطرف زلزله‌ها، چهار شهر جناح، چارک، بستک و کیش قرار گرفته است که جمعیتی در حدود ۶۰ هزار نفر را در خود جای داده اند از حدود ۱۹ هزار واحد مسکونی در این شهرها، تعداد ۵ هزار واحد فاقد اسکلت است

وی توضیح داد: تا شعاع شدت ۴ از رومرکز‌های زلزله‌های بندرچارک، تعداد ۱۴۵ آبادی واقع شده است. بطور کلی ۱۰۱ هزار و ۸۱۹ نفر در این تعداد از آبادی‌ها ساکن هستند. تعداد کل واحد‌های مسکونی ۲۱۸۳۰ واحد بوده که بالغ بر ۲۰۰۳۲ واحد از آن فاقد اسکلت است. حدود ۹۲ درصد از واحد‌های مسکونی این منطقه فاقد اسکلت هستند که بیانگر ریسک بالای لرزه‌ای منطقه است.  

بیت‌اللهی گفت: استنباط می‌شود که با رخداد زلزله ۵.۲ بزرگی زلزله‌ها رو به کاهش نهاده است (در کل)  همچنین در ادامه از تعداد رخداد زلزله‌ها و بزرگی آن‌ها کاسته شود.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->